BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Οι developers του Dead by Daylight ανακοίνωσαν ότι ένας από τους χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι LGBTQ+

Το Dead by Daylight μπορεί να κυκλοφόρησε το 2016, ωστόσο έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του και ύστερα από πολλά updates, οι developers ανακοίνωσαν ότι πρόσθεσαν στο παιχνίδι τον πρώτο LGBTQ+ χαρακτήρα.

Με το Tome 11: Devotion update, ανακοινώθηκε ότι ο ήδη υπάρχον χαρακτήρας David King, ανήκει στο LGBTQ+ community.  Πολλοί gamers βλέπουν από την περιγραφή του χαρακτήρα ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τώρα αυτό το νέο περιεχόμενο ιστορίας, δείχνει ότι αποκαλύπτονται οι προηγούμενες μάχες του με την σεξουαλική του ταυτότητα.




Μιλώντας στο Eurogamer, ο Dave Richard, Creative Director της Behaviour Interactive, δήλωσε ότι αρχικά η ομάδα απέφευγε να εξερευνήσει σχέσεις ή σεξουαλικότητα για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού για να τους αφήσει ανοιχτούς στην ερμηνεία του κόσμου, αλλά παραδέχεται ότι «Αυτό ήταν λάθος επειδή οι σχέσεις είναι τόσο σημαντικό μέρος των αφηγήσεων για τους χαρακτήρες. Ήταν μια μακρά προσπάθεια να φτάσουμε εδώ σήμερα γιατί θέλαμε να βεβαιωθούμε -όπως με κάθε τύπο αναπαράστασης που κάνουμε στο Dead by Daylight- ότι το κάνουμε σωστά, ότι δεν είναι συμβολικό και ότι οι παίκτες θα νιώσουν ότι αντιπροσωπεύονται από αυτόν τον χαρακτήρα. Για εμάς η καλύτερη πλατφόρμα για να το κάνουμε πιο γρήγορα, και με τον σωστό τρόπο, ήταν το Archive, γιατί το Archive είναι η πλατφόρμα στο παιχνίδι όπου μπορούμε να προχωρήσουμε σε βάθος στην αφήγηση. Μπορούσαμε να λειτουργήσουμε αναδρομικά κι έτσι κάναμε LGBTQ+ ένα χαρακτήρα που είναι ήδη στο Dead by Daylight. Σκεφτήκαμε ποιος χαρακτήρας θα ταίριαζε καλύτερα, ποιος θα έχει νόημα να έχει αυτή η αφήγηση και πώς;» Έτσι, κατέληξαν στον David King.

Η Behaviour έχει συμβουλευτεί την LGBT+ οργάνωση GaymerX για να επιλέξει τον σωστό χαρακτήρα και να διασφαλίσει ότι η εκπροσώπηση είναι κατάλληλη. «Η συνεργασία με μια ομάδα παιχνιδιών τόσο αφοσιωμένη στο να ζωντανέψει μια queer αφήγηση στο παιχνίδι τους ήταν μια ευχάριστη εμπειρία», δήλωσε η Katie Kaitchuck, εκτελεστική διευθύντρια της GaymerX.

Θα υπάρξουν κι άλλοι LGBTQ+ χαρακτήρες

Η Behaviour δήλωσε: «Θα υπάρξει και άλλο περιεχόμενο αυτού του τύπου στο μέλλον. Όπως όταν εξερευνούμε διάφορους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο και το περιεχόμενό μας, έτσι και τώρα δεν σταματάμε ποτέ μόνο σε έναν χαρακτήρα. Είναι κάτι στο οποίο σκοπεύουμε να επανέλθουμε με ουσιαστικούς τρόπους στο μέλλον». Ο χαρακτήρας εμφανιζόταν μέχρι τώρα αρκετά αρρενωπός και η Behaviour δήλωσε για αυτό: «Πιστεύω ότι αυτό το πιθανό στερεότυπο που μπορεί να έχει στο μυαλό του μέρος της κοινότητας θα είναι το ότι προσπαθούμε να τους αλλάξουμε γνώμη μέσα από τη μεγάλη ιστορία αγάπης που δίνουμε μέσα από την αφήγηση στο Archive, γιατί είναι μια ιστορία αγάπης», πρόσθεσε ο Dave Richard.

Το Devotion, το νέο Tome της ιστορίας του Dead by Daylight, θα είναι διαθέσιμο στις 28 Απριλίου.


Πηγή


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια