BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

AMD RX 5700 και RX 5700 XT – Πρώτες πληροφορίες!

Η AMD έκανε την παρουσίαση των νέων καρτών της, RX 5700 και RX 5700 XT και εδώ έχουμε της πρώτες πληροφορίες!

Αρχικά να πούμε πως οι νέες κάρτες είναι σε άμεση σύγκριση με τις RTX 2060 και RTX 2070 της NVIDIA. Είναι στην ίδια τιμή, 380$, οι δύο φθηνότερες και 100$ φθηνότερη, RX 5700 XT, από την αντίστοιχη RTX 2070.







 



Με βάση όμως τις επιδόσεις που μας παρουσίασε η AMD, που φυσικά τις βλέπουμε με κάθε επιφύλαξη, και οι δύο κάρτες υπερέχουν των ανταγωνιστών τους. Έστω και οριακά σε κάποια παιχνίδια. Υπάρχουν βέβαια και παιχνίδια όπως το Tomb Raider, που είναι σχεδιασμένο για να τρέχει σε NVDIA, που αποδίδει καλύτερα η RTX 2070.




Να αναφέρουμε ότι δεν θα υπάρχουν, τουλάχιστον στα συγκεκριμένα μοντέλα, χαρακτηριστικά για Ray Tracing. Κάτι που δημιουργεί ερωτήματα. Κυρίως, γιατί ανακοινώθηκε η ύπαρξη του Ray Tracing στης επόμενης γενιάς κονσόλες PS5 και Project Scarlett, που θα χρησιμοποιούν κάρτες γραφικών της AMD. Μια πιθανότητα είναι να δούμε τέτοιες λειτουργίες στης επόμενες κάρτες γραφικών που θα βγάλει η AMD, σαν αντικατάσταση για την σειρά Vega. Και πιθανώς αυτές να είναι οι άμεση απειλή για τις RTX 2080 και RTX 2080 Ti.




Όπως και να έχει, ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κριθούν και φυσικά αναμένουμε δοκιμές από τρίτους. Μόνο τότε μπορούμε να συζητήσουμε εκτενέστερα. Ειδικά εάν οι τιμές παραμείνουν ως έχουν!




Η AMD θα βγάλει και ένα μοντέλο για τα 50 χρόνια της, που θα έχει διαφορετικό σχεδιασμό και καλύτερες επιδόσεις από την RX 5700 XT, με μόλις 50$ παραπάνω από την αρχική τιμή.





Άκρως περίεργο είναι το σχεδιαστικό κομμάτι, που σε κάνει να νομίζεις ότι η κάρτα σου ποδοπατήθηκε στην μεταφορά του ταχυδρομείου… Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω την ομάδα σχεδιασμού και να μάθω το σκεπτικό τους πίσω από αυτήν την επιλογή! Που ξέρετε, μπορεί όντως να δούλευαν σε ταχυδρομείο κάποτε!




Πηγή


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια