BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Warhammer: Vermintide 2 – The Geekdom Review

Το Warhammer: Vermintide 2 θα έπρεπε να έχει μπει στο λεξικό δίπλα, από το “πως να κάνεις ένα σωστό co-op game“. Η Fatshark κατάφερε και πήρε την φόρμουλα του Left 4 Dead (ατελείωτες ορδές κακών, τεράστια mini-bosses, άγχος με μπόλικο τρέξιμο και πολύ αίμα), την δοκίμασε στο πρώτο game (Warhammer: End Time – Vermintide) και μετά είπε “OK check this out” και κυκλοφόρησε το Vermintide 2. Και τα μικρόφωνα πέσανε. Πρακτικά, η Fatshark, πρόσθεσε μερικά σωστά RPG elements στο Vermintide 2, μετατρέποντας το σε μια φρέσκια αλλά και νοσταλγική εμπειρία, κάτι το οποίο το πρώτο Vermintide δεν κατάφερε να κάνει (το λατρεύω αλλά είναι πολύ meh ώρες – ώρες).

Story Time




Warhammer: Vermintide 2

Είμαστε στο πρώτο καιρό του End Time ή αλλιώς ο Αρμαγεδδών του Warhammer Fantasy. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των Skaven (τεράστιοι αρουραίοι με όπλα, μαγεία και μια απίστευτη μανία με καμπάνες) να καταλάβουν την πόλη Ubersreik επειδή πέσανε πάνω στους ήρωες μας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Chaos(μεταλλαγμένοι άνθρωποι από τον βορρά, διαστρεβλωμένοι από δαιμονικές μαγείες των Θεών του Χάους, BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!!).



Λίγο πριν αρχίσει το Vermintide 2, οι ήρωες μας βρίσκονται φυλακισμένοι των Skaven κι έτσι μαθαίνουν για το επόμενο σχέδιο που κατάστρωσαν μαζί με τους Chaos, την κατασκευή του Skittergate (καταραμένη πίστα). Μια τεράστια μαγική πύλη, που ενώνει το βορρά με το νότο και θα επιτρέψει στους Chaos να ορμήσουν στους ανθρώπους και στις υπόλοιπες φυλές μέσα από της ίδιες τους τις πόλεις.
Characters


Warhammer: Vermintide 2

Αν και co-op 4 παικτών, το Vermintide έχει 5 χαρακτήρες, ο καθένας με διαφορετικές ικανότητες. Κάθε ήρωας έχει 3διαφορετικά careers, που μπορεί να ξεκλειδώσει δίνοντας έτσι ένα αρκετά διαφορετικό στυλ ακόμα κι αν παίζεις τον ίδιο χαρακτήρα.




Bardin Goreksson

Bardin Goreksson: Ο νάνος της παρέας κι ένα από τα “γομάρια” της ομάδας. Ο Bardin ξεκινάει με το Ranger Generalcareer, αφοσιωμένο πιο πολύ σε range combat. Συνεχίζουμε μετά στον Ironbreaker ή αλλιώς ένα κοντό και ασταμάτητο tank και τέλος ο Slayer που είναι κλασσικός berserker, που μπαίνει μέσα στην μούρη τον αντιπάλων του και τους κάνει κιμά.




Kerillian

Kerillian: Η ξωτικίνα της παρέας και το pure dps, που θα παίρνει όλα τα kills ακόμα και αν είναι level 1. Το πρώτο career είναι το Waywatcher κι είναι ο τυπικός τοξότης γαζώνει τα πάντα. Στη συνέχεια είναι η Handmaiden, πιο κοντά στο off-tank και melee combat για να αντέχει και 2–3 hits παραπάνω και τέλος η Shade, rogue, backstab και πάει λέγοντας. (Fun Fact, ανακοίνωσαν πρωταπριλιάτικο patch που έκανε την Kerillian mute διότι την “λέει” συνέχεια στους άλλους χαρακτήρες)



Victor Saltzpyre: Ο μπριζομένος τυπάς που σπάει τα δόντια όλων των άπιστων. Σαν Witch Hunter ξεκάνεις τους πάντες με χάρη κι ακρίβεια μπαλαρίνας, καθώς ουρλιάζεις “Sigmar commands“. Σαν Bounty Hunter δεν θες να βρωμίζεσαι, οπότε πιστόλια και τα μυαλά στο μπλέντερ! Τέλος, ως Zealot είσαι τέρμα φανατισμένος πλέον, μετατρέποντας τον εαυτό σου σε κρεατομηχανή για κιμά.




Victor Saltzpyre

Sienna Fuegonasus : Μάγισσα της φωτιάς, γουστάρει BBQ και βόλτες στην παραλία όταν δεν ξεροψήνει του πάντες από απόσταση σαν Battle Wizard ή Pyromancer. Σαν Unchained προτιμάει ταυτόχρονα να τους τεμαχίζει και να τους καρβουνιάζει από κοντά.




Sienna Fuegonasus

Markus Kruber : Το δεύτερο “γομάρι” με ένα μουστάκι που θα ζήλευε κι ο Freddie Mercury. Σαν Mercenary, προτιμάει το ρόλο του off-tank και να είναι balanced για όλα. Ως Huntsman, είναι τέρμα κυνηγός με τουφέκια, καραμπίνες και πολλές σφαίρες. Τέλος ο Foot Knight, σπαθί με ασπίδα, charge ευθεία μπροστά και όποιον πάρει ο χάρος.




Markus Kruber


Gameplay



Αν είχατε παίξει Left 4 Dead, ξέρετε τι σας περιμένει στο Vermintide 2 (στο περίπου). Άπειρες ορδές με πολλά special units, κάποια είναι παρόμοια με αυτά που γνωρίζαμε και κάποια εντελώς διαφορετικά. Επίσης, υπάρχουν mini-bossesσε 4 διαφορετικές εκδόσεις: τα Rat Ogre, κλασσικό τέρας πετάγεται δεξιά και αριστερά, βαράει και πονάει. Τα Stormfiends, πρακτικά Ogres με φλογοβόλα. Τα Bile Trolls, έχουν regeneration, ένα τεράστιο τσεκούρι και σε ξερνάνε! Τέλος τα Spawn of Chaos, που είναι τα χειρότερα από τα 4 διότι είναι γρήγορα, έχουν regen, σε αρπάζουν και σε πετάνε στα διαόλια (ή και έξω από την πίστα=dead). Πεταμένα παντού είναι health packs και potions, με τα potions να σε δυναμώνουν για μερικά δευτερόλεπτα μπας και πεθάνει τίποτα πιο γρήγορα.



RPG Element



Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο σε σχέση με τα άλλα games του είδους του, είναι τα items που βρίσκεις στο τέλος της κάθε πίστας. Όσο καλύτερα τα πήγες, τόσο πιο καλό σεντούκι θα πάρεις καθώς κι αν κάνεις level up παίρνεις, ένα extra box. Ό,τι δεν χρειάζεσαι, μπορείς να το σπάσεις για υλικά και να craftάρεις άλλα αντικείμενα, που μπορεί να είναι καλύτερα από αυτά που άνοιξες. Επίσης, ανά 5 levels ξεκλειδώνεις μια σειρά με talents, τα οποία μπορούν να δώσουν έξτρα ικανότητες για να σκοτώνεις Skaven και Chaos πολύ πιο αποτελεσματικά.
Ατμόσφαιρα




Το Vermintide από την πρώτη στιγμή, σου δίνει την αίσθηση ότι όλα πάνε στράφι, με καλές δόσεις μουντίλας, για να σου προκαλείται φόβος κι άγχος. Βέβαια όλα αυτά “πακέτο” με την μουσική του κι όλα πάνε στο x2, χάρη σε ένα απίστευτο soundtrack και audio queues για να καταλαβαίνεις αν κάτι έρχεται προς το μέρος σου.





Πιστεύω ότι είναι από τα πιο ωραία games που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια και συνιστώ ανεπιφύλακτα, ειδικά αν είστε φαν του Warhammer και νοσταλγείτε ένα καλό co-op survival game. Μπορείτε να το βρείτε στο Steamκαθώς και για PS4 και XBox One.

*Κάντε κλικ στους συνδέσμους για trailer κι έξτρα πληροφορίες









πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια