BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Marie’s Room: Ένα μικρό, free, indie game του Steam – The Geekdom Review

Υπόθεση
Στο παιχνίδι παίζουμε ως Kelsey, παιδική φίλη της Marie. Στην ουσία, κάτι έχει συμβεί ανάμεσα στον παίκτη (Kelsey) και την Marie. Αναπολώντας λοιπόν το παρελθόν, ανακαλύπτεις το τι έχει συμβεί.







Τι πήγε στραβά ανάμεσα σε αυτά τα δύο άτομα;




Ατμόσφαιρα/Μουσική

Προσωπικά, η ατμόσφαιρα μου άρεσε πολύ. Μου θύμιζε Life is Strange. Το ίδιο και η μουσική. Δεν ξέρω αν αυτό είναι απαραίτητα καλό. Παρόλα αυτά, δεν με ενόχλησε το γεγονός ότι μου θύμιζε κάτι άλλο. Ίσα ίσα, νομίζω πως αυτό με “τράβηξε” λίγο παραπάνω στο να το παίξω. Γενικά, επικρατεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα, που σε κάνει να νιώθεις όμως πως κάτι πιο σκοτεινό κρύβεται από πίσω. Το παιχνίδι διαθέτει και πιο fun αναμνήσεις αλλά και πιο στενάχωρες στιγμές.
Gameplay

Η ιστορία διαδραματίζεται κυρίως σε ένα δωμάτιο, αυτό της Marie. Το παιχνίδι πρέπει να τερματιστεί με τη μια. Πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχουν checkpoints ή η επιλογή του save. Μπορείς να κάνεις απλά pause. Τίποτε άλλο. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση, η διάρκεια του παιχνιδιού είναι μόλις μια ώρα, οπότε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Μπορείς να αλληλεπιδράσεις με αντικείμενα, να τα κάνεις rotate, με τη φωνή της Kelsey να σχολιάζει, ανάλογα το αντικείμενο που έχεις επιλέξει. H Kelsey γνωρίζει τα πάντα κι εσύ επιλέγοντας αντικείμενα, ξετυλίγεις σιγά σιγά την ιστορία.


Γραφικά

Όπως είπα και πριν, θυμίζει Life is Strange. Όμορφος σχεδιασμός για έναν indie τίτλο. Προφανώς δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε γραφικά. Για το στυλ του παιχνιδιού όμως είναι ο,τι πρέπει. Παρόλα αυτά, μετά από ένα μικρό research στο Steam, φαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα με τον φωτισμό στο παιχνίδι. Ο χώρος είναι τόσο σκοτεινός, με αποτέλεσμα να μην μπορείς καν να διακρίνεις όλα τα αντικείμενα. Κάποιοι λένε πως αυτό παρουσιάζεται σε PC με παλαιότερες κάρτες γραφικών. Το δοκίμασα κι εγώ λοιπόν, με πιο παλιά κάρτα γραφικών και όντως ο φωτισμός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Το παιχνίδι έτρεχε στα ultra κανονικότατα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τον δημιουργό. Ελπίζω να διορθωθεί σύντομα πάντως.
Μερικές επιπλέον πληροφορίες

Το Marie’s Room μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο Steam. Ο τίτλος κυκλοφόρησε στις 13 Απριλίου και μέχρι στιγμής, οι κριτικές στο Steam είναι υπερβολικά θετικές. Το παιχνίδι επίσης διαθέτει κανονικά επιτεύγματα (7 στον αριθμό). Όσο για τον δημιουργό Kenny Guillaume, φαίνεται πως αυτή είναι η πρώτη του δουλειά. Αν λοιπόν θέλεις να παίξεις κάτι μικρό και χαλαρό, τότε το προτείνω. Eχει μια ώρα διάρκεια κι είναι free. Στην ουσία δεν χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις.

Μπορείς να δεις το trailer εδώ



Overall rating


Ατμόσφαιρα-Σενάριο  9.0

Γραφικά   8.0

Ήχος    9.0

Gameplay    9.0

ΘΕΤΙΚΑ

Όμορφα σχεδιασμένο περιβάλλον

Ωραία μουσική επένδυση

Τρέχει μια χαρά σε απλά PC με μια σχετικά νέα κάρτα γραφικών

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Πρόβλημα με τον φωτισμό σε παλαιότερες κάρτες γραφικών




πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο  Facebook
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια