BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Ghostwire Tokyo – Review

Η ιστορία του Ghostwire: Τokyo ακολουθεί τον Ακίτο, ένα νεαρό αγόρι που κυριεύεται από ένα πνεύμα-φάντασμα με το όνομα KK. Το πνεύμα αυτό, του δίνει μαγικές δυνάμεις που του επιτρέπουν να πολεμήσει διάφορα τέρατα εμπνευσμένα από την ιαπωνική λαοφραφία, που μολύνουν την πόλη. Κοινώς τους σκοπός, είναι να νικήσουν τη μυστηριώδη φιγούρα που φοράει μια δαιμονική μάσκα Hannya και απήγαγε την αδερφή του Akito. Το theme της οικογένειας και το ποια είναι η πραγματική της έννοια, κυριαρχεί στο Ghostwire: Tokyo, καθώς ο/η Hannya βλέπει την οικογένεια ως ‘εργαλεία’ που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, αλλά η προστασία της οικογένειας σημαίνει τα πάντα για τον Akito και τον KK. Η σχέση μεταξύ αυτού του διασκεδαστικού και ζωηρού duo, αναπτύσσετε συνεχώς όσο πλησιάζουν προς το τέλος και μέσω αυτού, φαίνεται πως έχουν πολλές κοινές αξίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο KK θα μιλά για τη σχέση του με παλιούς συντρόφους ή για πράγματα που συνέβησαν πριν γνωρίσει τον Akito. Ωστόσο, παρόλο που αποκαλύπτονται τόσες πολλές λεπτομέρειες για backstories, αλλά το Ghostwire: Tokyo δεν τις αξιοποιεί με κάποιον τρόπο.. Οι ιστορίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες ή δεν τους δίνεται πολύ περαιτέρω βάθος. Κάποια στιγμή μάλιστα, ο KK αναφέρει ότι ο Akito και η αδερφή του μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το ether energy που περιβάλλει την πόλη και ότι αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η Hannya απήγαγε την αδερφή του Akito. Σε ερωτήματα όπως γιατί ο Akito και η αδερφή του έχουν ιδιαίτερη σχέση με το ether energy ή πως εμφανίστηκαν οι Visitors στην πόλη, το Ghostwire Tokyo δίνει λίγες εξηγήσεις στα πλαίσια του main story.




Κάποια side quests είναι σοβαρά, όπως η προσπάθεια του να βρείτε τον χαμένο φίλο μιας γυναίκας, που ήταν μέρος ενός cult. Άλλά αντίστοιχα, είναι πιο goofy ή αστεία, όπως η ιστορία δύο πνευμάτων που δεν μπορούσαν να πάνε στη μετά θάνατον ζωή, επειδή ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα πριν πεθάνουν.Αυτά τα side stories, είναι μεγάλο μέρος του πως είναι δομημένος ο κόσμος του Ghostwire: Tokyo. Παρά το γεγονός ότι όλοι είναι νεκροί, εξακολουθούν να κάνουν την πόλη να μοιάζει ‘ζωντανή’. Στην πόλη υπάρχουν διάσπαρτα πολλά ενδιαφέροντα collectibles, που περιγράφουν λεπτομερώς τις προηγούμενες έρευνες του KK όταν ήταν ακόμη άνθρωπος, καθώς το κίνητρο του/της Hannya. Τα collectibles αυτά σίγουρα βοηθούν στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και του/της antagonist, αλλά το γεγονός πως πρέπει να πατήσετε manually να ακούσετε κάθε audio log, το κάνει αρκετά επίπονο. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει σε κάποιο μελλοντικό update.

Το combat στο Ghostwire: Tokyo είναι διασκεδαστικό και μοναδικό. Tα elemental attacks του Akito λειτουργούν σαν first-person projectiles. Η σύνδεση του Akito με το KK του επιτρέπει να χρησιμοποιεί διάφορες επιθέσεις με το ether energy, κίνοντας τα χερία του με διαφορετικούς τρόπους και stances. Ένα καλό παράδειγμα, θα ήταν το γεγονός πως για να ρίξετε σφαίρες απο αέρα, ο Akito ‘κινεί’ το χέρι του λες και κρατάει όπλο. Αντίστοιχα, με το να σύρει τα χέρια του προς τα εμπρός του επιτρέπει να συγκεντρώνει λεπίδες νερού και κρατώντας και τις δύο παλάμες του προς τα έξω του επιτρέπει να κάνει πύρινες εκρήξεις. Αυτές οι φανταχτερές κινήσεις των δακτύλων προσθέτουν μια κομψή αίσθηση στην εμπειρία και η επένδυση των ability points στην αναβάθμιση των αγαπημένων σας κινήσεων, είναι αρκετά rewarding στο τέλος του παιχνιδιού.




Αφού κάνετε αρκετή ζημιά, οι εχθροί θα μείνουν stunned και θα εκτεθεί το core τους. Ο Akito μπορεί στη συνέχεια να τραβήξει το core από αυτά, καθώς οι κρύσταλλοι που παίρνετε από αυτό σας κάνουν refill το ammo σας. Το gameplay είναι πολύ ικανοποιητικό και οι φανταχτερές κινήσεις των δακτύλων του Akito κάνουν τη μάχη να φαίνεται stylish. Ο Akito μπορεί επίσης να αγοράσει seals, που τον βοηθούν στη μάχη. Τα seals προσφέρουν διάφορα effects, όπως π.χ ένα seal με lightning element, που μαζεύει όλους τους εχθρούς στο ίδιο σημείο.

Οι stealth επιλογές, ωστόσο, είναι κάπως underwhelming.Ο Akito μπορεί να κρυφτεί πίσω από τους εχθρούς και να κάνει sneak attack, αλλά κατά κύριο λόγο μπορείτε να το κάνετε μόνο σε εχθρούς που είναι ‘scripted’ να έχουν γυρισμένη πλάτη έτσι και αλλιώς. Μια άλλη επιλογή, είναι να εξοντώσετε του εχθρούς σας απο τις στέγες, με το τόξο του Akito. Ορισμένα seals βοηθούν στο stealth αποσπώντας την προσοχή των εχθρών ή δημιουργώντας θάμνους από χαρτί. Μπορείτε να δείτε τα patterns κίνησης των εχθρών χρησιμοποιώντας το Spectral Vision, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να κοιτάξετε κρυφά από τις γωνίες χωρίς να σας πιάσουν, όπως π.χ στο Dishonored. Η καλύτερη στρατηγική λοιπόν, καταλήγει να είναι το combat και η σωστή χρήση των abilities σας.




Εν κατακλείδι, το Ghostwire: Tokyo είναι ένας όμορφος και κάτα κάποιο τρόπο, ιδιαίτερος τίτλος, με μοναδικό combat και εντυπωσιακά visuals. Το main story και οι χαρακτήρες είναι αρκετά ενδιαφέρον και ξεχωρίζουν, αλλά δυστυχώς δεν αναπτύσσονται σε μεγάλο επίπεδο και πολλά στοιχεία που αναφέρονται, μενουν ‘αχρησιμοποιητα’ από πλευράς lore. To sandbox και ο κόσμος είναι σχεδιασμένος όμορφα, με τα side quests να είναι τα πιο ενδιαφέρον activities, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που είναι διαθέσιμα να κάνετε complete. Σε όσους αρέσει το setting ή δεν θέλουν να επενδύσουν χρόνο σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, το Ghostwire: Tokyo προσφέρει μια ωραία ιστορία και ένα όμορφο κόσμο να εξερευνήσετε.

8

Καλό!

Ghostwire: Tokyo

Το Ghostwire: Tokyo είναι ένας όμορφος και κάτα κάποιο τρόπο, ιδιαίτερος τίτλος, με μοναδικό combat και εντυπωσιακά visuals. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές πτυχές απο lore μέσα στο παιχνίδι που μένουν ανυκανοποίητες.

SCORE

8




Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια