BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Touken Ranbu Warriors | Review

Η αλήθεια είναι πως τους Musou-Warriors τίτλους της Omega Force συνήθως τους συναντάμε στη “κίτρινη ζώνη” του Metacritic. Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει, αφού ο πυρήνας τους είναι το button mashing και η ανύπαρκτη πρόκληση. Ωστόσο, όπως και σε κάθε κανόνα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση της Omega Force, αφού μερικοί τίτλοι της κάνουν ένα παραπάνω βήμα, που μάλλον οφείλεται σε εξωτερικές συνεργασίες (βλέπε δείγματα όπως τα Dragon Quest Heroes, Persona 5 Strikers και Hyrule Warriors: Age of Calamity).

Ακόμα μια αλήθεια, η οποία είναι δυσάρεστη, είναι το γεγονός πως το ιαπωνικό στούντιο της Omega Force έχει χάσει τη φόρμα του. Αυτό είναι εύκολο να το παρατηρήσει κάποιος που ακολουθεί στενά τα βήματα του ιαπωνικού στούντιο. Μερικά παραδείγματα είναι η περίπτωση του Attack on Titan 2, όπου το μόνο που άλλαξε από τον προκάτοχό του ήταν η προοπτική κάμερας πρώτου προσώπου στις cutscenes.



Μετέπειτα είχαμε την περίπτωση του One Piece Pirate Warriors 4, το οποίο είχε λιγότερο περιεχόμενο από το Pirate Warriors 3, με αποτέλεσμα να είναι πιο συμπυκνωμένο, ενώ επόμενο δείγμα είναι το Samurai Warriors 5, όπου χαρακτήρες από το roster σβήστηκαν και ταυτόχρονα οι δημιουργοί επέλεξαν τον εύκολο δρόμο των δύο αντίθετων διαδρομών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παίζουμε τις ίδιες πίστες από διαφορετική κατεύθυνση.

Ακόμη ένας τίτλος που απογοήτευσε ήταν το Dynasty Warriors 9 Empires, όπου η βασική του έκδοση -το Dynasty Warriors 9- ήδη είχε ένα σωρό προβλήματα που μεταφέρθηκαν και στην Empires έκδοση, τουτέστιν, τα τεχνικά προβλήματα και το σύστημα μάχης στον αυτόματο -one button mashing και auto-combo στις σκανδάλες. Συνεπώς, το Touken Ranbu ήταν λογικό να υποθέσουμε πως -αφού πρόκειται για ένα νέο IP, που έρχεται για πρώτη φορά στη δυτική αγορά και ταυτόχρονα είναι μια εξωτερική συνεργασία- ίσως βελτίωνε την πρόσφατη εικόνα της Omega Force.



Σε αυτό το σημείο καλό είναι να αναφέρουμε πως το Touken Ranbu είναι ένα free-to-play παιχνίδι καρτών, δημοφιλέστατο στο γυναικείο κοινό της Ιαπωνίας, αφού στις κάρτες αποτυπώνονται όμορφα αγόρια (“bishonen” -ορισμός στην ιαπωνική γλώσσα), τα οποία αποδίδουν πασίγνωστα ιστορικά ξίφη-katana της ιαπωνικής κουλτούρας. Τέτοιου είδους “μετενσαρκώσεις” δεν είναι πρωτόγνωρες στο ιαπωνικό κοινό, αφού τα έχουμε βιώσει μέχρι και σε δημοφιλείς ιαπωνικές τηλεοπτικές σειρές, όπως το Bleach.

Από εκεί και πέρα, το Touken Ranbu Warriors δυστυχώς προβάλλει την πρόσφατη φόρμα της κουρασμένης πλέον Omega Force. Συγκεκριμένα, η πρώτη εντύπωση που μας κάνει το παιχνίδι κατά την είσοδό μας στην πρώτη μάχη είναι οι μικροί χάρτες, τα γραφικά χαμηλής ποιότητας, το αυτόματο σύστημα μάχης του Dynasty Warriors 9 Empires (one button mashing και auto-combos στις σκανδάλες) και επιπλέον η δυσάρεστη απουσία του -για πρώτη φορά σε Musou τίτλο- κουμπιού για άλμα, το οποίο συνεπάγεται ανύπαρκτα animations για combos στον αέρα.



Οπότε, ως πρώτο δείγμα, έχουμε έναν τίτλο χαμηλού budget, όπου απλά κόπηκαν πόροι ώστε να προκύψει ακόμα ένα παιχνίδι. Αυτό εξάλλου διαφαίνεται σε όλο το εύρος του Touken Ranbu Warriors. Συγκεκριμένα, οι διάλογοι παρουσιάζονται με τα γνώριμα text boxes που γνωρίσαμε στα πρόσφατα Samurai Warriors 4-5 ενώ το σενάριο -όπου μετενσαρκώνονται τα ξίφη-ήρωες- βασίζεται επάνω στο αντίστοιχο των Samurai Warriors, δηλαδή έχουμε περίπτωση “ξαναζεσταμένου φαγητού” σε ό,τι αφορά την αφήγηση.

Επιπροσθέτως, το hub και η γενικότερη φιλοσοφία σχέσεων με τους χαρακτήρες υπόκειται σε χρήση ίδιων assets από το Samurai Warriors 4 Empires. Σε παρόμοιο, ρηχό ύφος κυμαίνεται και η ανάπτυξη των χαρακτήρων, η οποία πραγματοποιείται με τη παραδοσιακή μέθοδο των επιπέδων. Μέσα από το κατάστημα του τίτλου αγοράζουμε τα combos για τον κάθε χαρακτήρα, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους δεν έχουν ταυτότητα, αφού είναι οι ίδιες combo κινήσεις για όλους (clone moves).



Από τα παραπάνω προκύπτει πως το αίσθημα του Déjà-vu είναι έντονο, όπως επίσης εντονότατη είναι και η αίσθηση πως ο τίτλος δεν έχει ταυτότητα. Αυτό συμβαίνει διότι οι ήρωες -σύμφωνα με την αφήγηση- βρίσκονται στη φεουδαρχική Ιαπωνία και καλούνται να επαναφέρουν το χρονοδιάγραμμα σώζοντας στρατηγούς (πράγμα που έχουμε ζήσει και μέσα από τα Warriors Orochi της Omega Force).

Για να επαναφέρουμε το χρονοδιάγραμμα, συμμετέχουμε στις παραπάνω μάχες και πολεμάμε τέρατα. Βέβαια, λόγω του χαμηλού budget, δεν υπάρχει καμία ποικιλία ούτε σε αυτ΄ά τα τέρατα αλλά ούτε και στα bosses, δηλαδή δεν υπάρχει καμία σχέση με τους Warriors τίτλους, όπου είχαμε boss fights με ταυτότητα. Στην εξίσωση αυτή προσθέτουμε και την απουσία αναβάθμισης του εξοπλισμού, την ανύπαρκτη πρόκληση και τη διάρκεια που φτάνει τις 20 ώρες, που έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την κούραση, αφού οι χαρακτήρες και οι εχθροί έρχονται χωρίς ταυτότητα.


Εν κατακλείδι, το Touken Ranbu Warriors είναι ένας low budget τίτλος, ο οποίος δεν απευθύνεται καν στην εγκατεστημένη βάση που έχει δημιουργήσει η Omega Force με τους τίτλους της σειράς Warriors αφού (όπως και οι πρόσφατοι-προαναφερθέντες τίτλοι της) δεν ανήκει ούτε καν στην κατηγορία “guilty pleasure”.

 
Πηγή


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια