BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Ενισχύστε την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο

Είναι εύκολο να έχετε εφησυχάσει για την διαδικτυακή σας ασφάλεια. Μπορεί να έχει περάσει πολύς καιρός χωρίς καμία προφανή παραβίαση των λογαριασμών σας. Μπορείτε να θυμηθείτε τους περισσότερους από τους κωδικούς σας και η αλλαγή τους θα ήταν ταλαιπωρία. Πιστεύετε ότι το πρόγραμμα ασφάλειας που έχετε βάλει στον υπολογιστή σας ένα ή δύο χρόνια πριν, εξακολουθεί να λειτουργεί μια χαρά. Ίσως να εξετάσετε την ενίσχυση της ασφάλειας σας σε μια εβδομάδα ή δύο…χμ

Το Better Business Bureau, συμβουλεύει ότι οι παραπάνω συμπεριφορές μπορεί να διευκολύνουν τα χέρια των απατεώνων. Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την διαδικτυακή ασφάλεια (National Cyber Security Awareness) και είναι μια καλή στιγμή για να ενημερωθείτε σχετικά με τις απειλές που υπάρχουν. Όποιος έχει περάσει από τον εφιάλτη της παραβίασης ασφάλειας και τον κίνδυνο κλοπής ταυτότητας ή αλλιώς επίθεση hacking, θα σας πει ότι η προληπτική δράση είναι πολύ απλούστερη από ό, τι οι ενέργειες επαναφοράς μετά το περιστατικό.

Οι απατεώνες οι οποίοι σκοπό έχουν να κλέψουν την ταυτότητά σας μπορεί να χρησιμοποιήσουν ακόμα τον παλιομοδίτικο τρόπο: ψάχνοντας τα σκουπίδια σας. Έγγραφα , τυπωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμα και μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που έχετε διαγράψει, μπορεί να είναι ένας θησαυρός για όσους αναζητούν τρόπους να κλέψουν την ταυτότητά σας.

Εάν δεν έχετε έναν καταστροφέα εγγράφων, να αγοράσετε.

Παρακάτω παρουσιάζεται μια σύντομη λίστα των εγγράφων που μπορεί να χρειάζεται να καταστρέψετε:

* Κάθε έγγραφο που περιέχει αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, γέννησης, αριθμούς PIN ή κωδικούς πρόσβασης.

* Τραπεζικά έγγραφα ή οποιαδήποτε άλλα που περιέχουν οικονομικά στοιχεία.

* Μισθώσεις, συμβάσεις ή έγγραφα που περιλαμβάνουν υπογραφές.

* Προ – εγκεκριμένες εφαρμογές πιστωτικών καρτών.

* Ιατρικούς ή οδοντιατρικούς λογαριασμούς.

* Δρομολόγια ταξιδιών.

* Χρησιμοποιημένα αεροπορικά εισιτήρια.

* Φόρμες ασφάλισης.

* Λογαριασμούς χρεώσεων.

Προστασία της διαδικτυακής σας ταυτότητας

Η πράξη κλοπής των προσωπικών σας στοιχείων, της ταυτότητάς σας και η διάδοση κακόβουλων ιών μέσω e-mail σε εσάς ονομάζεται «phishing». Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν εξελιγμένες τεχνικές για αυτού του είδους απάτη. Δημιουργούν ψεύτικες ιστοσελίδες που μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπες με τις πραγματικές. Στέλνουν email με ανησυχητικές ειδοποιήσεις για τους online λογαριασμούς σας. Περιλαμβάνουν συνδέσμους που αν κάνετε κλικ επάνω, θα σας κάνουν ευάλωτους στις επιθέσεις τους. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές συμβουλές για να προστατέψετε εσάς και τον υπολογιστή σας από απατεώνες phishing:

* Μην ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνημμένα ή κάνετε κλικ σε συνδέσμους που σας έχουν σταλεί από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

* Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει anti-virus λογισμικό και να είστε σίγουροι ότι αναβαθμίζεται τακτικά.

* Τα μηνύματα που έχουν ορθογραφικά λάθη και γραμματικά λάθη και έρχονται σε σας ως ανεπιθύμητα είναι σχεδόν σίγουρα ψεύτικα.

* Μην απαντάτε σε οποιοδήποτε e-mail πρόσκλησης για προσωπικά σας στοιχεία.

* Ελέγξτε το URL του email. Ένα περιστρέφετε το δείκτη του ποντικιού χωρίς να κάνετε κλικ πάνω από το e-mail μπορείτε να το ελέγξετε. Αν και το email μπορεί να φαίνεται αξιόπιστο, η διεύθυνση URL μπορεί να έχει μια ελαφρά παραλλαγή στην ορθογραφία ή να έχει ένα διαφορετικό τομέα. Αυτό είναι ένα σημάδι πως είναι ψεύτικο.

* Σε περίπτωση αμφιβολίας ως προς τη νομιμότητα του e-mail, επικοινωνήστε με την εταιρεία άμεσα κάνοντας αναζήτηση στη Google για την ιστοσελίδα της.

* Διατηρείτε τον υπολογιστή σας «καθαρό». Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε το τελευταίο λειτουργικό σύστημα, ενημερωμένο λογισμικό, προγράμματα περιήγησης στο Web, ενημερωμένο anti-virus και εφαρμογές. Πάντα αναβαθμίστε όταν σας αποστέλλεται μια ειδοποίηση.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια