BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Omensight Review

Το Omensight είναι το νέο action adventure της Spearhead Games, ενός μικρού στούντιο που έχει αποδείξει το ταλέντο του με το Stories: The Path of Destinies. Παρόλο που το Omensight δεν αποτελεί κανονικό sequel, διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν με το Stories, ενώ ακολουθεί την ίδια πεπατημένη με καρτουνίστικα γραφικά, ιδιαίτερες καλλιτεχνικές πινελιές και πολύπλευρο gameplay.

Το Omensight σας μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο της Uralia και σας κάνει μάρτυρα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Pygarians και των Rodentians. Μέσω μιας ωραίας παραμυθένιας αφήγησης μαθαίνετε ότι οι πάμπολλες υπάρχουσες φυλές που ζούνε στον κόσμο της Uralia (και απαρτίζονται από συγκεκριμένους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου) έχουν χωριστεί στα δύο και βρίσκονται σε πόλεμο ο οποίος έχει βυθίσει την Uralia στο σκοτάδι και την καταστροφή. Σαν να μην έφτανε αυτό σαν κερασάκι στην τούρτα του ολέθρου, κάνει την εμφάνιση του ο σκοτεινός θεός Voden και φέρνει την πραγματική αποκάλυψη σκοτώνοντας και αφανίζοντας τα πάντα. Εδώ όπως καταλαβαίνετε έρχεται η ώρα να αναλάβετε τα ηνία με την μορφή του Harbinger, ενός θρυλικού πλάσματος που λατρεύεται σαν θεός και η προφητεία λέει ότι θα επιστρέψει όταν ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Έτσι, σαν άλλος πρωταγωνιστής στην μέρα της μαρμότας, μπορείτε να ζείτε, ξανά και ξανά, την τελευταία μέρα πριν το μοιραίο γεγονός, προσπαθώντας να αποτρέψετε την αποκάλυψη και την έλευση του σκοτεινού θεού και να σφραγίσετε τη σωτηρία του κόσμου.

Η δυνατή ιστορία και η αναγκαιότητα συλλογής στοιχείων για να καταφέρετε να αποφύγετε τα κατακλυσμικά γεγονότα κάνουν το παιχνίδι να ξεχωρίζει. Η δυνατότητα να ξαναζήσετε την τελευταία μέρα πριν την καταστροφή, σας δίνει πολλές επιλογές διαφορετικής προσέγγισης και εξερεύνησης των περιοχών. Ξεδιπλώνοντας την ιστορία, ακολουθείτε την πορεία σημαντικών χαρακτήρων, επιστρατεύοντάς τους μάλιστα σαν companions, όχι playable αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές δυνάμεις του καθενός στις μάχες πολύ απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η προσωπική ιστορία και το δράμα του κάθε χαρακτήρα-companion είναι πολύ ωραία δοσμένη και προχωρώντας διαπιστώνετε ότι οι πράξεις και τα κίνητρα του καθενός δεν είναι ποτέ επιφανειακά. Υπάρχουν πολλές ανατροπές στην ιστορία και ουσιαστικά η πρόοδος γίνεται βήμα-βήμα τη φορά ή για να είμαι πιο ακριβής μέρα με τη μέρα.




Αγώνας με το χρόνο.

Όμως σε κάθε νέα επιστροφή σας, έχετε ένα διαφορετικό καινούριο στοιχείο (το οποίο σας παρουσιάζεται και οπτικά σε ένα πολύ κατατοπιστικό πλάνο χαρακτήρων) που αλλάζει τη συμπεριφορά και τον τρόπο αλληλεπίδρασής σας με τους χαρακτήρες, οδηγώντας σας σε διαφορετικά μονοπάτια και ξεκλειδώνοντας νέες περιοχές, που αρχικά ήταν απροσπέλαστες. Μπορεί να ακούγεται λίγο πολύπλοκο και μπερδεμένο (και είναι λίγο στην αρχή), αλλά τουλάχιστον έχετε μια καθοδήγηση στα γεγονότα και τη σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε, για να μην κάνετε περιττές κινήσεις και επαναλαμβάνετε τα ίδια πράγματα.

Ο κορμός του παιχνιδιού βέβαια, πέρα από τη συλλογή στοιχείων, είναι οι μάχες και η αντιμετώπιση αντιπάλων. Το παιχνίδι είναι κάτι σαν υβριδικό RPG καθώς έχει όλα τα γνώριμα στοιχεία (leveling, skills) αλλά με απειροελάχιστες δυνατότητες στην παραμετροποίηση του ήρωα. Δεν υπάρχει εξοπλισμός να συλλέξετε για να δυναμώσετε και να αλλάξετε εμφάνιση ούτε σας δίνονται attribute points για να χτίσετε τον χαρακτήρα σας όπως θέλετε. Έχετε μια ελαφριά και μια δυνατή αλλά πιο αργή επίθεση και τον μεγαλύτερο σύμμαχο κατ' εμέ, την κίνηση dodge της οποίας η χρήση επιβάλλεται να σας γίνει δεύτερη φύση γρήγορα αν θέλετε να επιβιώσετε, καθώς οι επιθέσεις των εχθρών είναι αρκετά απότομες, ξαφνικές και φονικές.

Το παιχνίδι σας δίνει XP και ether το οποίο αποκτάτε σκοτώνοντας εχθρούς, ανοίγοντας σεντούκια και oλοκληρώνοντας το κάθε επίπεδο τηρώντας κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το ΧΡ το χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε τα skills του Harbinger τα οποία είναι ελάχιστα μεν, αλλά αποτελεσματικά. Με το ether μπορείτε να αναβαθμίσετε τα skills που έχετε ξεκλειδώσει, καθώς και να ανεβάσετε την υγεία σας και το συνολικό damage που κάνετε (το δικό σας αλλά και της ειδικής κίνησης του companion που έχετε κάθε φορά), του σπαθιού σας και των skills που αποκτάτε. Ο χειρισμός δεν ξεφεύγει από τις συνηθισμένες απαιτήσεις του είδους, με εξαίρεση κάποιες στιγμές platforming στις οποίες βρίσκεστε σε δύσκολη θέση, κυρίως λόγω της κάμερας υπολογίζοντας το άλμα σας.




Επιβλητικά σκηνικά.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πραγματικά πανέμορφα. Χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 4, o κόσμος της Uralia είναι σαν να ξεπήδησε από κάποια σκοτεινή εκδοχή των πινάκων τoυ Van Gogh με πανέμορφους χρωματισμούς και όμορφα, λεπτομερή μοντέλα χαρακτήρων. Τα τοπία και οι καιρικές συνθήκες ταιριάζουν με σκηνικό επικείμενης αποκάλυψης, αλλά κουράζουν λίγο, καθώς όσο και να προσπαθεί το παιχνίδι να ξεφύγει από την αέναη λούπα της ημέρας και να εξελίξει την υπόθεση, ο ήρωας αναπόφευκτα επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τις ίδιες πιστές με ελαφρές παραλλαγές στο μονοπάτι. Ο ήχος κυμαίνεται και αυτός σε υψηλά επίπεδα με ωραίες μελωδίες και τραγούδια ταιριαστά του κλίματος, καθώς και πειστικό voice acting των κεντρικών χαρακτήρων (με εξαίρεση τον ήρωα που δεν έχει φωνή). Εδώ πρέπει να αναφέρω και κάποιο περίεργο bug που μου παρουσιάστηκε αρκετές φορές και μάλιστα σε μία συγκεκριμένη περιοχή όπου δεν μπορούσα να αλληλεπιδράσω με τίποτα στην οθόνη. Το πρόβλημα λυνόταν με άλμα αυτοκτονίας και φόρτωση του ίδιου σημείου. Ενοχλητικό μεν, αλλά όχι αποτρεπτικό για την ενασχόλησή σας με το παιχνίδι.

Το Omensight είναι άξιος πνευματικός διάδοχος του Stories: The Path of Destinies και ταυτόχρονα ευχάριστη έκπληξη. Καταφέρνει να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στη δράση και τη συστηματική προσέγγιση και μεθοδολογία επίλυσης ενός μυστηρίου σε ένα apocalyptic σκηνικό. Παρά τις όποιες αδυναμίες του, εν τέλει σίγουρα θα σας διασκεδάσει.



  • Όμορφος πολύχρωμος κόσμος
  • Ιστορία με ενδιαφέρον και αρκετές ανατροπές
  • Μουσική και ερμηνείες που σας βάζουν στο κλίμα
  • Κάπως επαναλαμβανόμενο
  • Δυσκολίες με την κάμερα κατά το platforming
  • Κάποια μικρά bugs
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Spearhead Games
ΕΚΔΟΣΗ:Spearhead Games
ΔΙΑΘΕΣΗ:-
ΕΙΔΟΣ:Action-adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.omensight.com/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:15/5/2018



πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια